Hem

Familjedaghemmet

Lilla lyktan

Verksamheten bedrivs i ett hus i Storvreta för barnen i åldrarna 1-6 år. Lilla lyktan erbjuder en liten, trygg, och mjuk start i pedagogisk verksamhet för barnen i en hemmalik miljö. En stor del av det pedagogiska arbetet styrs utifrån barnens intressen och behov. Deras intresse och nyfikenhet får vägleda det vi utforskar och lär oss om. På Lilla lyktan håller vi till på nedre plan i villan där jag har som önskemål att skapa en atmosfär som inspirerar till utveckling och lärande. Vi har även utelek varje dag. I närområdet har vi tillgång till flertalet lekplatser, skogen, fyrisån och centrum. Att barnen får tillgång till både fri lek och planerade aktiviteter utomhus är viktigt i verksamheten och för barnens välmående.

Information

Om familjedaghemmet

Öppettider

06.30-18.30 (Mån-Fre)

Husdjur

Katt och hund finns i hemmet

Ansök om plats

Via kommunen

Lokal / Hem

Verksamheten bedrivs i hemmet.

Inriktning

Djur, natur, utevistelse och rörelse.

Verksamheten

Målet för det pedagogiska arbetet är:

  • Barnen får möjlighet att skapa en trygg anknytning till mig där jag har möjlighet att se till individen och dess behov
  • Att barnen får uppleva glädjefylld kunskapsinhämtning genom att det är deras intressen som styr den pedagogiska verksamheten i så stor mån som detta är möjligt
  • Arbeta mot förskolans läroplan, Lpfö 18, så att barnen får en god pedagogisk verksamhet
  • Att barnen ska vara väl förberedda inför skolstart och känna trygghet, nyfikenhet och iver inför övergången till skolans värld.
  • För att följa barnens utveckling för jag dokumentation genom en egen pärm för var och en av barnen, där en del av deras arbeten sparas.
  • Följa de allmänna råd för pedagogisk verksamhet och barnkonventionen
Bilder från verksamheten

Bildgalleri

Om mig

Anna Tirronen Bondesson

Jag som kommer att arbeta med Lilla lyktan heter Anna Bondesson och bor i huset tillsammans med min make Johan och våra 7 barn. Innan vi fick barn började jag att studera till lärare med inriktning mot yngre åldrar, förskolan – åk 6. Jag har sedan mellan mina föräldraledigheter fortsatt att studera och har nu enbart min uppsats kvar för att kunna söka lärarlegitimationen. Utöver den erfarenhet jag har från studier och mina egna barn har jag även jobbat på förskola och skola. 

Kontakt

Har du några frågor?

Kontakta mig

Adress
Skymningsvägen 134
743 32 STORVRETA

VISA KARTA

Telefon
073-515 26 84

E-post
lillalyktan@cforetaget.se

Huvudman
Olle Hallin, 070-792 09 33
olle.hallin@cforetaget.se

Klagomålshantering
Länk